W dniu 4 listopada 2010 r. z inicjatywy Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Hajnówce odbyły się warsztaty kulinarne dla intendentek, kucharek i kierowników kuchni z placówek oświatowo-wychowawczych naszego powiatu.
Warsztaty zorganizowano w ramach realizowanego w szkołach projektu „Trzymaj Formę”. Prowadzili je przedstawiciele firmy Unilever: Robert Cieciorko i Mariusz Grycko, którzy zaprezentowali profesjonalny pokaz kulinarny.
W trakcie zajęć uczestniczki szkolenia mogli podpatrzeć nowe sposoby przygotowywania zdrowych posiłków oraz posłuchać różnych ciekawostek na temat żywienia. Otrzymały również przepisy kulinarne do wykorzystania w żywieniu dzieci i młodzieży.
Warsztaty odbyły się w stołówce szpitala SP ZOZ w Hajnówce.
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Hajnówce