Starostwo Powiatowe w Hajnówce ogłasza nabór uczestników na szkolenie kulinarne.
Nabór trwa w okresie 03.04.-12.04.2015 r.
Szkolenie kulinarne będzie obejmowało 4 spotkania po 8 godzin dziennie w podziale na 2 części:
- 2 dni w dn. 20-21.04.2015 r.
- 2 dni w dn. 27-28.04.2015 r.
Uczestnicy szkolenia będą mogli zapoznać się m.in. z zasadami przyrządzania potraw regionalnych z pogranicza polsko-białoruskiego, sposobami estetycznego nakrywania stołu itp.
Szkolenie jest bezpłatne.
Szkolenie kierowane jest do osób zatrudnionych w branży gastronomicznej oraz właścicieli kwater agroturystycznych świadczących usługi żywieniowe na terenie powiatu hajnowskiego.
Przy kwalifikowaniu na szkolenie będą brane pod uwagę następujące kryteria:
- uczestnik szkolenia jest osobą pełnoletnią,
- uczestnik szkolenia jest osobą niekaraną,
- uczestnik szkolenia jest mieszkańcem powiatu hajnowskiego,
- uczestnik deklaruje pełny udział w szkoleniu (organizator nie dopuszcza nieusprawiedliwionej nieobecności w szkoleniu),
- preferowane będą osoby posiadające krótki staż pracy w branży gastronomicznej.
Organizator nie zapewnia transportu do miejsca szkolenia.
Zgłoszenia będą przyjmowane na podstawie podpisanej przez potencjalnego uczestnika szkolenia karty zgłoszeniowej - oświadczenia (w załączeniu),
- przesłanej za pomocą poczty elektronicznej na adres: a.lapinska@powiat.hajnowka.pl (do dnia 14.04.2015 r.);
- dostarczonej pocztą na adres: Starostwo Powiatowe w Hajnówce, 17-200 Hajnówka, ul. A. Zina 1 (liczy się data wpływu do Sekretariatu Starostwa do dnia 14.04.2015 r.);
- złożonej osobiście w Sekretariacie Starostwa Powiatowego w Hajnówce, ul. A. Zina 1, pokój nr 19, do dnia 14.04.2015 r.
Zgłoszenia dostarczone po terminie nie będą rozpatrywane.
Weryfikacji zgłoszeń dokona komisja, która wybierze 8 uczestników szkolenia.
O wynikach weryfikacji powiadomimy drogą elektroniczną.
Zapraszamy do udziału.
Wicestarosta
Halina Surel
Załącznik - karta_zgloszeniowa-oswiadczenie.pdf