Konfitury Matecznik z Hajnówki nagrodzone laurami Doceń polskie

Region Puszczy Białowieskiej to skarbnica podlaskich smaków i aromatów. Ekologiczne herbatki i przyprawy, ciasto marcinek czy ser carski to produkty cieszą się popularnością wśród smakoszy w kraju i zagranicą, a wyrazami uznania są nagrody i wyróżnienia. Do grona kulinarnych medalistów eksportowanych z serca Puszczy Białowieskiej należą konfitury marki MATECZNIK -Tradycja z Natury Podlaskiej firmy CONSTANS GROUP Sp. z o.o., będącej członkiem Lokalnej Organizacja Turystycznej Region Puszczy Białowieskiej. Konfitura z Aronii z dodatkiem soku jabłkowego oraz Konfitura z Czarnego Bzu zdobyły laury „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Wyróżnienie przyznano podczas XVII certyfikacji żywności przeprowadzonej w ramach programu „Doceń polskie”. Patronem honorowym tego przedsięwzięcia jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Jury doceniło naturalny smak, bez barwników, wzmacniaczy i wypełniaczy smaku, składników genetycznie modyfikowanych oraz konserwantów. Produkty zawdzięczają swój smak naturze - wszystkie owoce znajdujące się w słoiczkach MATECZNIKA pochodzą z ekologicznie czystych terenów Puszczy Białowieskiej. Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej firmy www.matecznik.eu

 LOT Region Puszczy Białowieskiej